• Az új smink megkönnyíti a mobil és tablet használók dolgát, emellett élménydússá teszi az asztali böngészők életét.
  • A régi Joomla oldal Drupal alapú környezetre került, ami gyors, egyszerű, ami pedig a legfontosabb biztonságos keretet ad.
  • Új logónkat Jacques Louis David francia klasszicista festő, A Szabin nők elrablása című alkotásának kiemelt női alakja ihlette. A nő az ókor és a festő saját korának forradalmi és hősi erkölcsét példázza.
  • Modern, egyszerű és letisztult arculattal egészült ki a teljes megújulás, ami hamarosan rengeteg anyagban visszaköszön majd.
  • Az oldalon több ezer tartalom lett újra rendezve és sok tartalom még javítás alatt áll. Az új funkciókról hamarosan minden érdeklőt tájákoztatunk.
  • Azt kívánjuk, hogy legyen minden érdeklődőnek annyi öröme az új honlapban, mint amennyi munkát az elmúlt fél évben illetve azt megelőzően belefektettünk.
  • Ne feledd, hogy számítunk rád, személyes, illetve anyagi támogatásodra, hogy minél hatékonyabbak legyünk. Írj és alkoss, illetve támogass minket!

Elkészült a Nőkért.hu új honlapja!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Elkészült a Nőkért.hu új honlapja!

július 24, 2016 - 19:39
Elkészült végre a Nőkért.hu új (Béta) honlapja, ami sokat fog segíteni abban, hogy a hatalmasra növekedett tartalommennyiség átláthatóbb és könnyebben hozzáférhető legyen.

A Nőkért.hu Új honlapja sok újdonsággal

Elkészült végre a Nőkért.hu új (Béta) honlapja, ami sokat fog segíteni abban, hogy a hatalmasra növekedett tartalommennyiség átláthatóbb és könnyebben hozzáférhető legyen.

Nem sokan tudják, hogy már több hónapja a régi Joomla oldalunk adatainak feldolgozását (újra kategorizálását, javítását és a kapcsolódó képanyagok frissítését stb.) végezzük, hogy egy új, modernebb felületen, a jelen kor technikai és biztonsági elvárásainak megfelelően tudjatok böngészni és aktívabban részt venni a közösség életében.

Mik változtak meg?

Minden, ám a legnagyobb szemmel is látható változás a kinézetben tapasztalható. Az új design dinamikusabb megjelenésű és nemcsak a számítógép monitorján, hanem tableteken és mobilokon is jól olvasható felületet biztosít. Próbáld ki!

Kommentek. Többé nem lesznek az oldalon belüli kommentek, mi is áttértünk a Disqus motorjára, ami azon kívül, hogy biztonságosabbá teszi az oldal működését a trollkodó behatolókkal szemben, könnyebb moderációt is biztosít ugyancsak a trollkodókkal/spammelőkkel szemben, akikből minél jobban csinálunk valamit, annál több lesz. Éppen ezért is öröm, hogy már erre is jobban oda kell figyelnünk. De semmi baj, így több értékes trollidő mehet majd a digitális enyészetbe.

A régebbi kommentek elvesztek. A tartalmak migrálásakor arra már nem volt kapacitás, hogy a korábbi kommenteket is áthozzuk. Ez több szempontból is probllémás lett volna (komment funkciók fennhagyása, Disqus kompatibilitási nehézségek + sok sok idő).


Ezen kívül természetesen hosszan lehetne sorolni azokat a technikai újításokat, amelyek kereshetőbbé, adminisztrálhatóbbá tették az új oldalt, de ez már nem az olvasókat érintő részletek, bár van pár érdekesség. Az oldalunk mostantól http, helyett https, biztonságos kapcsolaton keresztül lesz elérhető. Az új oldal pedig az egyik legbiztonságosabb CMS körnezetben, Drupal-ban fut.

DrupalSSD

Fontos: Még BÉTA!

Fontos tudnotok arról, hogy még sok alakítani való van hátra, ilyen formán pedig az oldal még Béta üzemmódban fut. Sok tartalomban előfordulhatnak még rossz hivatkozások, amelyek javítása akár heteket felvehet. Emellett lehetnek problémák más funkciókkal is, amit a tesztelés során nem vettünk észre. Türelmeteket kérjük és gondoljatok arra, hogy ingyen dolgozunk, éppen ezért segíthetsz is nekünk!

Te is segíthetsz!

Ha hibára bukkannál az oldalon, legyen az bármi is, , hiszen ezzel is felgyorsíthatod a javítást. Ezen felül pedig támogathatod a projektet szellemi munkáddal, írásaiddal, , sőt akár közvetlen anyagi támogatással is bekapcsolódhatsz a munkánkba. . Az így befolyt összegeket az ügyünk érdekében használjuk fel.

A munka szakmai részét, így az adatok kategorizálását, ellenőrzését (azaz az egyik leg hálátlanabb és fárasztóbb feladatrészt) Antoni Rita végezte, az új oldalt annak tárhelyével és domainjaival (nokert.hu, nokert.com, nőkért.hu), valamint a Nőkért Egyesület új arculatát (a kapcsolódó template és egyéb licenciás alkalmazások megvásárlása és alakítása) pedig a barcelonai Pro Bono támogatásának köszönhető. A segítséget ők ajánlották fel, hiszen a cég tulajdonosai alapító tagok a Nőkért Egyesületben.

Tovább a 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Nők a rendszerváltozásban - a Szegedi Közéleti Kávéház Estje (fotógalériával)

január 20, 2013 - 20:23
Szegedi Közéleti Kávéház, 2013. január 15. (KATTINTS A KÉPRE a galéria megtekintéséhez)

"A nemek társadalmi helyzetével foglalkozó szakirodalom az 1990-es évek elején úgy látta, hogy a nők társadalmi csoportja a rendszerváltás „nagy vesztese”, hiszen szűkültek a munkavállalás lehetőségei, a politikában alacsonyabb lett a nők aránya, a mindennapi élet feszültségei, az anyagi gondok a családon belüli erőszak előretörését hozta. Vajon több mint húsz évvel a rendszerváltás után hogyan fordult a helyzet? Sikerült-e hatékony

"A nők elleni erőszak ezer arca" - a Nőkért Egyesület és a Magyar Nők Szövetsége közös konferenciája (videóval)

december 19, 2013 - 17:41
Alföldi Andrea (elnök, Magyar Nők Szövetsége) és Antoni Rita (elnök, Nőkért Egyesület)

2013. december 9-én tartottuk a Magyar Nők Szövetsége székházában "A nők elleni erőszak ezer arca' című konferenciánkat, mellyel a 16 akciónap a Nők elleni erőszak ellen rendezvénysorozathoz csatlakoztunk.