március 2024

Abortuszpetíció50 1973–2023 - beszámoló a Nőkért Egyesület konferenciájáról

március 13, 2024 - 22:09
Az Abortuszpetíció50 1973–2023 konferencia kerekasztal-beszélgetésének résztvevői

Az abortusz éles viták tárgya a világ számos országában, miközben a biztonságos, minőségi terhességmegszakításhoz való hozzáférés alapvető feltétele a nők testi autonómiájának. Hazánkban is a jogalkotás szigorítása figyelhető meg, megkérdőjelezve a nők alapvető jogát, ami a testükkel való önrendelkezés, azaz annak eldöntése, hogy kivel, mikor, milyen körülmények között és egyáltalán akar-e gyereket.

Nem úgy lesz egy nő hiteles nőpolitikus, hogy úgy táncol, ahogy a férfiak fütyülnek - Antoni Rita beszéde a Sándor-palotánál

március 04, 2024 - 12:51
Antoni Rita 2024. február 9-én a Sándor-palotánál. Fotó: Csoszó Gabriella.

Nincs más olyan bűncselekmény, amelyet olyan egyöntetű, világnézettől és politikai oldaltól független társadalmi elítélés övezne, mint a gyermekek elleni szexuális erőszak.

Abban is teljes az egyetértés, hogy a pedofil bűncselekmények pártolása, eltussolása, az áldozatok zsarolása, elhallgattatása megbocsáthatatlan.

A pedofil bűnelkövető segítőjének juttatott elnöki kegyelem az áldozatok eddigi kínjait további lelki szenvedéssel tetézi, és megfosztja őket az igazságszolgáltatás által nyújtott elégtételtől.