Pál Móni

Found 0 results
Szűrők: Drupal-felhasználó is Pál Móni

Nem lehet tételeket talállni

Pál Móni legutóbbi bejegyzései

Legutóbbi bejegyzés(ek)

A szülés utáni pszichózisnak nem kell elvezetnie a csecsemőgyilkossághoz

Általános és érthető jelenség, ha egy anya a szülés után kimerült, érzékeny, nem érzi jól magát.

Tovább

Miért nem elég a tüntetés?

Részt vettem már néhány demonstráción, tüntetésen, és feministaként fontosnak is tartom a véleménynyilvánítás ilyen formáját is; vasárnap is ott leszek a Kossuth téren.

Tovább
Fotó: Pixabay

A tizenévesek terhességének lehetséges okai - tények az abortusztabletta kapcsán

Az abortusszal kapcsolatos viták során mindig vannak, akik moralizálni kezdenek, és azzal "érvelnek" az abortusz ellen, hogy a fiatal lányok (természetesen csak a lányok...) már így is elég felelőtlen, kicsapongó szexuális életet élnek.

Tovább

Saját fürdőszoba

A segítség című, Kathryn Stockett regénye alapján készült film a ’60-as évek Amerikájában, ezen belül Jacksonban, Mississippi állam fővárosában játszódik, a feketék polgárjogi mozgalmának idején.

Tovább
Fotó: Alexas / Pixabay

Segíti-e az alapjövedelem a női egyenjogúság elérését?

Az elmúlt húsz évben sokan, sokféle formában foglalkoztak azzal, hogy érdemes lenne-e bevezetni egy olyan, alanyi jogon járó juttatást, ami egy politikai közösség minden tagjának egyéni alapon járna, anyagi helyzettől függetlenül, munkakötelezettség nélkül. Ez a juttatás az alapjövedelem (basic income, Grundeinkommen); korábban többek között területi osztalékként, állami prémiumként, garantált létfenntartási minimumként vagy állampolgári bérként hivatkoztak rá.

Tovább
Fotó: Pixabay

A gyerekkor feldolgozása az irodalomban

Nem vagyok irodalmár, és nem tudok sokat arról, hogyan születik egy vers, egy novella vagy egy regény. Legfeljebb annyit, amennyit azokból a fikciós könyvekből tudok, amik magáról az írásról, annak folyamatáról, nehézségeiről szólnak (legutóbbi ilyen jellegű olvasmányom Joanne Harris: Szederbor című könyve). Ezért ebben a cikkben elsősorban a saját, szubjektív véleményem kap szerepet.

Tovább

Néhány szó a gyerekkori traumákról

Azt gondolom, hogy feministaként ugyanolyan fontos a gyerekek bántalmazása elleni küzdelem, mint a nők védelme.

Tovább