Nőnapi kamaraest a Onebillionrising Budapest és a Nőkért Egyesület szervezésében

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Nőnapi kamaraest a Onebillionrising Budapest és a Nőkért Egyesület szervezésében

március 01, 2013 - 16:38
Mivel a nagysikerű Egymilliárd Nő Ébredése eseménysorozaton többen jelezték az igényt a folytatásra, 2013. március 8-án a Gozsdu Manó bárban (VII., Király u. 13.) a Onebillionrising Budapest szervezőcsapata és a Nőkért Egyesület közös rendezvényt tartott.

Mivel a nagysikerű on többen jelezték az igényt a folytatásra, 2013. március 8-án a Gozsdu Manó bárban (VII., Király u. 13.) a Onebillionrising Budapest szervezőcsapata és a Nőkért Egyesület tartott. Maradtunk a nők elleni erőszak témájánál, azonban igyekeztünk a női önkifejezés különböző formáit is megjeleníteni. A kulturális est beszélgetéssel, felolvasással és táncosok fellépésével telt, a végén pedig ismét közösen eltáncoltuk a Break the Chaint.

A műsorvezetők és Antoni Rita voltak. Barna Emília a Vagina Monológokból olvasott fel egy megrázó részletet. Utána Geyer Laura Mercédesz hastáncos oldotta a hangulatot, majd Bombera Krisztina gal beszélgetett írói munkásságáról. Ezt követően a szerző legújabb, című könyvéből olvasott fel egy részletet. Ezután színre léptek a febr. 14-én a Corvintetőn már nagy sikert aratott Magyar Gótikus Hastáncosnők. 

A következőkben Acsády Judit szociológussal, a egykori tagjával beszélgettünk a rendszerváltás utáni és a mai nőjogi aktivizmusról, majd meglepetésként, Rosta Nikolett Napsugár felolvasta Judit kedvenc novelláját a közönség nagy derültségére (Tóth Krisztina: Nagy vonalakban a női szexualitásról - video ).

Végezetül Steve Swindelli, Budapesten tartózkodó angol zenész, producer saját számait adta elő, majd egy kis szünet után, Szántó Nikolett autóversenyző, Tóth Diána és Barna Emília vezetésével újra eltáncoltuk a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem himnuszát, a Break the Chaint. A közönségből sokan maradtak a Belmondo koncertjére, akik a nőnap alkalmából némi sztereotípiabontás szándékával szoknyában léptek fel. 

Több visszajelzés alapján a résztvevőknek nagyon tetszett a program sokszínűsége, és ismét igény merült fel a folytatásra. 

Egy millió nő ébredésse

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)A Nőkért Egyesület idén is csatlakozott az Egymilliárd Nő Ébredése kampányhoz (video)

február 19, 2015 - 17:17
Barna Emília, a Nőkért Egyesület és a Onebillionrising Budapest szervezőcsapatának tagja

Becslések szerint átlagban a világon minden 3. nőt ér élete során az erőszak valamilyen formája, ez a Föld népességére lebontva több mint egymilliárd érintett nőt jelent. A globális figyelemfelkeltő és a nőket sújtó erőszak ellen tiltakozó rendezvényt Eve Ensler amerikai író, a Vagina Monológok szerzője indította. Az ún.

Idén is részt vettünk az Egymilliárd Nő Ébredésén

február 15, 2016 - 20:43
Egymilliárd Nő Ébredése 2016, Bálint-ház. A bal szélen Barna Emília.

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre az Egymilliárd nő ébredése (One Billion Rising) világméretű kampány a nők elleni erőszak ellen. Újra eltáncoltuk a Törd szét a láncot! (Break the Chain!) dalra koreografált mozdulatsort - ezúttal is Barna Emília (Nőkért) és Szántó Nikolett autóversenyző vezetésével -, utána pedig nagy sikerrel bemutatásra kerül a „Kérsz teát?!” című darab. A rendhagyó, egyetemista fiataloknak készült színházi előadást Bánki Gergely és Sipos Vera írta és rendezte, a NANE Egyesület felkérésére és szakértői támogatásával.

A Onebillionrising Budapest szervezőcsapatának levele a pártoknak

február 15, 2014 - 23:10

Az Egymilliárd Nő Ébredése (One Billion Rising) nemzetközi mozgalom magyar résztvevői, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a Nőkért Egyesület és támogatóik ezúton kérjük Önöket, hogy választási kampányukban hozzák nyilvánosságra és mutassák be részletesen a nők elleni erőszak minden formájának felszámolásával kapcsolatos terveiket.