Veled vagyunk, Bernadett! – a Nőkért Egyesület fotókampánya

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Veled vagyunk, Bernadett! – a Nőkért Egyesület fotókampánya

november 15, 2020 - 12:29
Fejezd ki Te is a szolidaritásodat Orosz Bernadett és a kapcsolati erőszak minden áldozata felé!

Orosz Bernadett egy hatgyermekes miskolci édesanya, akit volt partnere 2019. novemberében brutálisan összevert, majd nemrég (amiért a nő a bántalmazás után megosztotta a közösségi oldalán, hogy mit tett vele) becsületsértés címen ötmillió forintra beperelt.

Az első tárgyaláskor, személyesen jelen voltunk Miskolcon. Következő alkalommal, november 9-én azonban az offline szolidaritási megmozdulás Orosz Bernadett kérésére a járványhelyzet miatt elmaradt. Egyesületünk aktivistáival úgy döntöttünk, hogy online formában mégis kifejezzük a támogatásunkat Bernadett felé - így születtek  hashtaggel ezek a fotók. November 9-én a tárgyaláson érdemi előrelépés nem történt, folytatás januárban várható. 

Írd fel Te is egy papírra vagy táblára az üzeneted, jelöld meg hashtaggel, készíts magadról egy fotót (vagy kérj meg valakit, hogy készítsen rólad) kezedben az üzenettel! A képet töltsd fel (nyilvános eléréssel) a saját faladra, és/vagy töltsd fel az eseményhez, vagy küldd el üzenetben a Nőkért Egyesület számára, és mi egy összegyűjtjük a támogató üzeneteket!

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Gúzsba kötve - Schiller Noa fotósorozata a kapcsolati erőszakról

november 26, 2021 - 16:21
Senki sem hinne neked - fotó: Schiller Noa - KATTINTS A KÉPRE AZ ALBUM MEGTEKINTÉSÉHEZ!

- Miért tűr az áldozat? - teszik fel sokan a tipikus kérdést, ha bántalmazó kapcsolat kerül szóba. - Én aztán az agresszió első jelénél azonnal lelépnék! - büszkélkednek olyanok, akiknek (szerencséjükre) fogalmuk sincs, mit él át az áldozat egy ilyen helyzetben. Ez az üzenet („én bezzeg milyen erős nő vagyok, te meg milyen béna") nemhogy nem segít, de még mélyebbre is löki az áldozatot. Az áldozatok felé mindenkor együttérzéssel kell fordulni, és őket az önértékelésükben - annak további leépítése helyett - meg kell erősíteni.

Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (VÁLTOZÁS! 2020. szeptember 28., Miskolc)

augusztus 12, 2020 - 13:36

A bántalmazott hatgyermekes édesanyának, Orosz Bernadettnek augusztus 26-án  VÁLTOZÁS! szeptember 28-án 10 órakor becsületsértés miatt kell a Miskolci Járásbíróság elé állnia, mert az őt ért bűncselekményt követően a közösségi oldalán közzétette bántalmazója nevét.

K. I. ügyében, aki felismerhetetlenre verte őt (úgy, hogy Orosz Bernadett tartós egészségkárosodást szenvedett) viszont a mai napig nem született ítélet, sőt vádemelés sem történt az ügyben.