Pályázati felhívás nívódíjra

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Pályázati felhívás nívódíjra

január 24, 2019 - 21:23

A PROFESSZOROK AZ  EURÓPAI  MAGYARORSZÁGÉRT  EGYESÜLET   (PEME)  pályázatot  hirdet nívódíjak   elnyerésére.

A kiosztandó  Nívódíjat elsősorban a nők esélyegyenlőségének aktiv előmozdításáért, a  patriarchális-vallásos  ideológia káros voltának bizonyításáért, a szociális és nemi egészségjogok biztosításáért ítéljük oda.

Javasolt témakörök:

  • Egyén és társadalom (nemi) egészségének feltételei;
  • Szociális nemi függőségek a mai patriarchátusban;
  • Univerzális nemi jogaink;
  • Szexuálpolitikai feladatkörök stb.

Aki szívesen vállalkozna a pályázatra, kérjük, hogy két héten belül jelezze felénk a választott témát megbeszélés és jóváhagyás céljából ( )

Évente  a  legjobb  négy  pályázót  jutalmazza  az  alapító: egyikük 300,000.- Ft-ot,  3  pedig  200,000.- Ft-ot kaphat.  

A  díjak  forrása  Dr. Szilágyi  Vilmos  szociál- és szexuálpszichológus,  a  nemiségtudományok hazai  szakértője. Munkássága pl. 31  szakkönyve, amelyek egy része weboldalán  ( ) is  olvasható.

A  pályázatot  írásban, a PEME címére (1113 Budapest, Zsombolyai út 6.), s elektronikusan () is el kell juttatni.

Beküldésének határideje: 2019. május 30.

Pályázati díjkiosztás: 2019 jun. 15.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Néhány gondolat a feminizmustól idegenkedő nőknek

július 31, 2009 - 20:32
Lilly Martin-Spencer: Kiss Me and You'll Kiss the 'Lasses (1856)

A társadalom nagy része még mindig hagyományos értékrend szerint él, hisz abban, hogy ha mindenki megfelelne a konvencionális nemi szerep-elvárásoknak (vagyis a nő maradna a konyhában), minden a legnagyobb rendben lenne. Ezek az emberek egyenesen a feministákat teszik felelőssé azért, hogy a nőknek már nemcsak otthon, hanem a munkahelyeken is meg kell felelniük, így kettős teher hárul rájuk; vagy azért, mert szerintük „felcserélődtek a nemi szerepek”, és „értékválság” uralkodik.

Apák napja

július 31, 2009 - 20:43

Az apák napja eredete 1909-re nyúlik vissza, amikor is egy amerikai polgárháborús veterán lánya, Sonora Smart Dodd Spokane-ben, Washington államban az anyák napi beszédet hallgatva arra jutott, hogy korán megözvegyülő, hat gyermekét egyedül felnevelő apja is megérdemelne hasonló tiszteletadást.