Szoftpornóba csomagolt kormánypropaganda – Felelős-e a média a nők megszégyenítéséért?

CímSzoftpornóba csomagolt kormánypropaganda – Felelős-e a média a nők megszégyenítéséért?
Közlemény típusaJournal Article
A kiadás éve2023
SzerzőkJuhász, Vanessza
ÚjságMérce.hu
Kulcsszavaknők a médiában, nők tárgyiasítása, szexizmus
Összefoglalás

A marketingkommunikációban már évszázadok óta bevett gyakorlat, hogy nők testével próbálnak eladni szinte bármilyen terméket vagy szolgáltatást. Felmerül a kérdés, hogy vajon a politikában ez miért lenne másképp? Az ország egyik legnagyobb látogatottságú, KESMA-birodalomhoz tartozó hírportálja az utóbbi években „hatalmas mellek” „szexi bikinik” és „meztelen testek” közé bújtatva igyekszik terjeszteni a kormánypropaganda különböző üzeneteit feltehetőleg férfi olvasói számára.

Az Origónál naponta átlagosan akár több tíz ilyen szofterotikus tartalom is a hírportál címlapjára kerül, amely már számos más sajtóorgánum figyelmét is felkeltette (olyannyira, hogy még egy Chrome-kiegészítő is született a szoftpornó kiszűrésére annak, aki csak ezért látogatná a hírportált). Ezek a „hírek” azonban elképesztően tárgyiasító és szexista hangnemben számolnak be az érintett nőkről, amivel egyesek szerint a testszégyenítés kultúráját is előretolják a médiában.

De mégis hogy lett az Origóból Magyarország első, „nemzetstratégiai jelentőségű”, keresztény-konzervatív szoftpornó weboldala?

Webcímhttps://merce.hu/2023/02/07/szoftpornoba-csomagolt-kormanypropaganda-felelos-e-a-media-a-nok-megszegyeniteseert/