Anyagilag és lelkileg is kizsigereli a munkavállalókat a szexkamera-iparág

CímAnyagilag és lelkileg is kizsigereli a munkavállalókat a szexkamera-iparág
Közlemény típusaMagazin cikk
A kiadás éve2022
SzerzőkBarna, Emília, Noémi Katona, and Péter Bucsky
Magazin neveG7.hu
Kulcsszavakkizsákmányolás, nők munkavállalása, szexkamera-iparág, szexmunka
Összefoglalás

Az internetes szexmunka a közéletben és a médiában is egyre elfogadottabb lett az elmúlt évtizedekben, pedig világszerte nők és férfiak százezreinek jelent lelki és fizikai terhet a digitális szex, amely az azt közvetítő platformoknak mesés profitot hoz. Szociológiai munkákból látható, hogy még a szakma elhagyása után évekkel később is lelki terhet jelent a tartalomgyártásban résztvevőknek ez a nem is túl magas fizetséget kínáló munka.

Különösen problémás, hogy világszerte rengeteg olyan hír jelenik meg, amely arra koncentrál, milyen jól lehet keresni a kamerák előtt nyújtott szexuális szolgáltatásokkal. Kiváló magyar példa erre a 2020-ban a Velveten és a Blikkben is közzétett beszámoló: 46 évesen álomfizetést, Porschét tudott ezzel egy családanya elérni.

Mindez azonban csak a kirakat. Más platformokhoz hasonlóan itt is csak kerekítési hibának számító keveseknek van esélye arra, hogy jelentős bevételre tegyenek szert, a többségnek kifejezetten rosszul fizető, gyakran egy életre szóló nehézséget jelentő élményt nyújt a szexkamera-üzlet. Hiszen aki egyszer is megjelent ilyen platformokon, soha nem tudja, a jövőben mikor és hol tűnnek fel róla fényképek vagy videók. Ennek ellenére ez a világ alig ismert, még tudományos kutatásokban is alig jelent meg eddig.

Webcímhttps://g7.hu/podcast/20220219/anyagilag-es-lelkileg-is-kizsigereli-a-munkavallalokat-a-szexkamera-iparag/