Abortusz kisokos

CímAbortusz kisokos
Közlemény típusaReport
A kiadás éve2023
SzerzőkPatent, Egyesület
KulcsszavakAbortusz
Összefoglalás

Az abortusz egy beavatkozás, melynek célja a terhesség befejezése mielőtt szüléssel végződne. Sokszor terhességmegszakításnak is nevezik, ez a két szó szinonimaként használható. A következő oldalakon találhatsz információt arról, hogy milyen módjai vannak a terhességmegszakításnak, mi a törvényi és gyakorlati helyzet Magyarországon, hogyan lehet biztonságos abortuszhoz hozzáférni, milyen szerepe van a prevenciónak és felvilágosításnak az abortuszok számának szabályozásában és megtalálod a leggyakoribb, abortusszal kapcsolatos tévhitekre is a választ.

A biztonságos abortuszhoz való hozzáférés alapvető emberi jog. Az abortusz egy elengedhetetlen egészségügyi beavatkozás, amely megvédi a nőket attól, hogy abba a helyzetbe kerüljenek, hogy kényszerből ki kelljen hordaniuk egy terhességet.

A biztonságos keretek között elvégzett terhességmegszakításra mindig szükség lesz. Minél több féle, minél biztonságosabban használható, minél olcsóbb fogamzásgátló eszköz érhető el mindkét nem számára, annál inkább csökkeni fog az abortuszok száma, hiszen a nem kívánt terhességek meg sem fognak foganni. Azonban az abortuszok nem fognak eltűnni, amíg létezik nők elleni szexuális erőszak és kényszerítés, amíg nem 100%-os hatékonyságú és ingyenes minden fogamzásgátló, amíg az orvostudomány meg nem érti teljesen a nőkben lejátszódó, reprodukcióval kapcsolatos folyamatokat. Ne tegyünk fogadásokat arra, hogy melyik fog előbb megtörténni.

Webcímhttps://patent.org.hu/dokumentumok/abortusz-kisokos.pdf?fbclid=IwAR13TdMQqGpymUM18KAR-q7793yubdD5PWRh2BXXI2Ve36YleZepDEoj_YI