Nincs Isztambuli Egyezmény? Brüsszel a hibás! - Heti linkajánló 2019. ápr. 1-7.

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Nincs Isztambuli Egyezmény? Brüsszel a hibás! - Heti linkajánló 2019. ápr. 1-7.

április 07, 2019 - 23:43
Nőkért Egyesület heti linkajánlója 2019 április 1. és 7. között.

Kép forrása: Flickr

Trócsányi helyett Völner Pál államtitkár válaszolt Tóthnak, aki azt fejtegette, hogy folyamatban van az Európai Unió csatlakozása is az egyezményhez. „Mivel az Unió hatásköre és a tagállami hatáskörök összefüggenek egymással, a tagállamok mellett az Uniónak is az Egyezmény részes felévé kell válnia ahhoz, hogy az Unió és tagállamai együttesen, koherens és egymás hatásköreit kiegészítő módon tudják teljesíteni az Egyezmény által rájuk rótt kötelezettségeket” – érvelt az államtitkár.

Völner szerint az Európai Bizottság részéről „még nem történt meg az uniós intézményekre vonatkozó kötelezettségek és azok teljesítési módjának azonosítása”, vagyis a válasz szerint brüsszeli késlekedés miatt nem tudja hazánk ratifikálni az egyezményt, amit egyébként már egy sor másik tagállamnak rég sikerült beleültetnie saját joggyakorlatába.

Ez egy szemenszedett hazugság, az Egyezmény kihirdetéséhez egyáltalán nem kell megvárni az Unió csatlakozását. 


 

"Az új jogszabály a szabadságra vonatkozó minimumszinteket állapít meg a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtése jegyében, melynek értelmében minden apának vagy vele egyenrangú társszülőnek (ahol a nemzeti szabályozás ilyet meghatároz) joga lesz legkevesebb tíz munkanapig tartó apasági szabadságra gyereke születésének, örökbefogadásának időszakában vagy halvaszületés esetén."


"A nők választójoghoz való jutását minimum annyira részletesen kellene tanulni, mint bármelyik magyar király határozatait, melyek nagy részét aztán a halálos ágyukon mind visszavonták, vagy az utódaik törölték el őket. Annyi a különbség, hogy míg az utóbbi csak értelmetlen magolás, az előbbi egy olyan történelmi esemény, amely gyökeresen megváltoztatta a népesség több, mint felének életét, és a mai napig is érvényben van." 

A Szabadnem Blog Legyen szabad a nem! c. elsősorban fiatal bloggereknek és vloggereknek kiírt  a 20 éves Horvát Sára nyerte ezzel az írásával. A jelentős teljesítményt nyújtó nők tananyagba, általános műveltségbe emelése a Nőkért Egyesületnek is régi, kiemelt célja. 


"A Roma Sajtóközpont által 2015-ben alapított Aranypánt-díj az egyik legjelentősebb magyar civil díj, amit immár ötödik alkalommal adnak át az év hétköznapi roma hősének. Romák és nem romák minden évben soktucatnyi roma embert jelölnek a díjra, akik egyebek mellett a szakmájukban elismerést vívtak ki."

A 10 jelöltből 3 nő. 


 

"Zsuzsanna látása tavaly év elején kezdett el rohamosan romlani. Orvoshoz ment vele, két hónap volt, mire bejutott egy CT-re. A lelettel visszament a szemészhez, aki nem árulta el nekik, mi van a papíron, majd a háziorvos írt egy sürgősségi MRI-beutalót a neurológiára. Másfél hét volt, mire azt megcsinálták, aztán Zsuzsa már ment is az idegsebészhez. Kiderült ugyanis, hogy jóindulatú agydaganata van, ami nyomja a látóigeget. Mire eltávolították a daganatot, addigra a látóidegek elhaltak. Sem műtéttel, sem gyógyszerrel nem lehet visszafordítani a dolgot. 87 százalékos rokkantnak minősítették őt, illetve most már fordítva mondják, 13 százalékos egészségi fokú lett. A következő nagy pofon pár napja, április elsején érte őket. Ekkor jött meg a papír, hogy mennyi a rokkantellátása. NULLA FORINT."


Már csak az a kérdés, hogy szakmai intervenciós programon miért nem kell részt vennie. Ja, mert az Magyarországon nincs. És vajon miért nincs? Ez ügyben lásd fent az első hírünket... 


"Nevéhez több sci-fi regény és novella kapcsolódik, Star Wars és Star Trek könyveket is írt. Az övé volt az első Star Trek-könyv, ami magyarul megjelent, 1991-ben. "


"Régészeti leletek már a XIII. századból fennmaradtak – az eltemetett keskeny, hegyes papucsokkal együtt – olyan nőkről, akiknek a lábát mintegy 180 centiméter hosszú szalagokkal kötötték el. Ekkor még a nagylábujjat általában felfelé hajlították, talán a 16. századtól vált közkeletűvé az az egészen extrém szokás, hogy valamennyi lábujjat a talp alá hajlítva, az ujj- és lábcsontokat újra és újra, rendszeresen eltörve, naponta akár egy-kétszer (a szegényebbeknél inkább hetente egyszer) főzetekben puhítva és újraszalagozva próbálták elérni a minél kisebb lábformát, s végül az „aranylótuszt”."


Fontos téma - a 444.hu-tól eddig sem idegen módon a hímsovinisztáknak kikacsintó címmel. 


Angolul tudóknak: 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)