MEGHÍVÓ - NANE

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

MEGHÍVÓ - NANE

október 08, 2009 - 08:50

A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület a rendőrséggel együttműködve közös akciót szervez, mellyel arra buzdítja a lakosságot, hogy lépjenek fel a párkapcsolaton belüli és a családon belüli erőszak ellen, álljanak ki az áldozatok mellett és ítéljék el a bántalmazók tetteit.

A bántalmazás azért érint olyan nagy tömegeket Magyarországon, mert a társadalom nem ítéli el határozottan a nők elleni erőszakot. A legtöbb bántalmazott nő környezetében vannak olyan családtagok, szomszédok vagy munkatársak, akik tudnak az ellene elkövetett erőszakról. Azzal, hogy tudunk róla, de nem teszünk semmit, az elkövetőt támogatjuk.
A bántalmazás bűncselekmény, melynek áldozatai az erőszaksorozatnak köszönhetően nem tudják megvédeni magukat, ezért közös felelősségünk, hogy segítsünk nekik. Amikor a szomszédból átszűrődő veszekedésből, sírásból, hangos dübörgésből vagy sikoltozásból arra következtethetünk, hogy erőszak történik, segíthetünk, ha kihívjuk a rendőrséget. Ezzel megszakítjuk az éppen folyó erőszakot, és támogatásunkról biztosítjuk az áldozatot.
Akciónkat, melynek során szórólapok és hangosbeszélő segítségével kívánjuk a lakosságot elérni, Zugló kertvárosi övezetében tartjuk, ezzel hívva fel a figyelmet arra, hogy a bántalmazás nem válogat társadalmi státusz szerint, éppúgy megtalálható az előkelőbb, kertvárosi övezetekben, mint a lakótelepeken vagy a kis falvakban.
Az akciónkat beharangozó videót itt tekinthetik meg: 
http://www.youtube.com/watch?v=eEt5HlRe-MU
 
Az akciónk időpontja: 2009. október 11. vasárnap, 14 óra
 Találkozó: XIV. kerület, Kacsóh Pongrác út és Columbus utca sarok
 Kapcsolattartó: Benkő Fruzsina, 06-70-570-4950

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Újabb porhintés? - az áldozatvédő szervezetek kifogásolják Balog Zoltán határozati javaslatát

június 11, 2015 - 10:29
Balog Zoltán (Fotó: Thaler Tamás)

A nőszervezetek a sajtóból értesültek arról, hogy Balog Zoltán miniszter országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a kapcsolati erőszak elleni hatékony fellépést elősegítő nemzeti stratégiai célok meghatározásáról. Nem csak a hír maga ért váratlanul, de a határozati javaslat célját és koncepcióját sem értjük igazán, a tartalmát pedig több ponton aggályosnak találjuk.

Hatékony törvényi fellépést! Nőszervezetek sajtóközleménye a Nők Elleni Erőszak Világnapja alkalmából (2012. november 25.)

november 25, 2012 - 00:00

Hatékony törvényi fellépést követelnek a magyar nők, mert a bántalmazottak valóságára reflektáló jogszabállyal és megfelelő jogalkalmazással a nők és gyerekeik elleni családon belüli erőszak megelőzhető! És megelőzhetőek a családon belüli erőszak állami szentesítését és elfogadását kimondó alábbi szégyenletes határozatok is:

Jó, de még nem elég - Nőszervezetek közleménye a családon belüli erőszak hétfőn elfogadott új büntető tényállásáról

június 05, 2013 - 15:27

2013. június 5. - A nőszervezetek üdvözlik, hogy a “kapcsolati erőszak” elnevezésű tényállás elfogadásával a törvényhozók megerősítették, hogy a családon belüli erőszak nem magánügy, és hogy az e körbe tartozó cselekmények bűncselekmények, amelyek ellen az államnak kötelessége fellépni.