Június 10-én ismét Angyalhír

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Június 10-én ismét Angyalhír

május 12, 2018 - 13:56

Seres Barbara vagyok, családon belüli erőszak egykori áldozata és túlélője. A kisfiam, Ádám, idén lenne négyéves, de az első születésnapját sem érhette meg. 2015. január 17-én, hat hónapos korában az apja ledobta őt a negyedik emeleti körfolyosóról, majd utána ugrott. Azon a téli reggelen elveszítettem a gyermekemet. 

A történetemet itt meghallgathatjátok: 

Azóta minden évben megszervezem az Angyalhír Emléksétát, hogy közösen emlékezzünk Ádámra és a többi áldozatra. Azokra, akiknek már kioltották az életüket és azokra, akik a mai napig bántalmazó kapcsolatban, fenyegető légkörben élnek némán, mert nem találják a kiutat. Ezzel a sétával szeretném felhívni a társadalom figyelmét a családon belüli erőszak jelenségére és arra, hogy az áldozatok hiába fordulnak a hatóságokhoz, a legtöbbször

Én is hiába kértem segítséget a családsegítő szolgálattól, a rendőrségtől, a bíróságtól, , és ezzel maguk is bűnrészesekké váltak a fiam megölésében. Szomorúan tapasztalom, hogy a mi tragédiánk nem indított el változást az érintett szakmákban. Nem folytattak le belső vizsgálatokat, nem keresték a felelősöket, s ami ennél is fontosabb, nem vonták le a tanulságokat, ami lehetővé tenné, hogy a többi hasonló ügyet jobban kezeljék. 

Kérlek, tarts velem ezen a napon. Mutassuk meg együtt, hogy az erőszak semmilyen formája NEM elfogadható. Követeljük együtt, hogy az áldozatok megfelelő védelmet kapjanak a hatóságoktól, mielőtt még késő lenne. Adjunk hangot azoknak, akik nem tudnak vagy nem mernek magukért kiállni. Mindenki hozzon magával fazekat, fakanalat, dudát, sípot, bármit, amivel hangot lehet kelteni. Én Ádám egyik csörgőjét viszem magammal, bízva abban, hogy látja, hallja és elhiszi majd, amit én is szeretnék végre: hogy a halála nem volt értelmetlen.
A Néma Tanúk mellett idén is velünk tart a Szelíd Motorosok A Zaklatások Ellen csoport.

A Szent István Bazilika előtt találkozunk 14 órakor, itt meghallgatjuk a beszédeket, majd 14.30-kor felsorakozunk a sétához, melynek útvonala: 
Szent István tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út – Hősök tere

A program még szervezés alatt, a változtatások jogát fenntartom.
Official:

Konferál: Jaksity Kata

Beszédet mond: 
Nótár Ilona

Az esemény szervezésében részt vevő szervezetek:
Szelíd Motorosok A Zaklatások Ellen
Nőkért Egyesület
Patent Egyesület
NANE Egyesület
TündérPakk Alapítvány

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)"Az erőszak nem válogat!" - Antoni Rita beszéde az Együtt az Állatkínzás Ellen! szegedi rendezvényén

február 22, 2016 - 22:03
Együtt az állatkínzás ellen, Szeged, 2016. febr. 20.

Talán többen emlékeznek gyerekkorukból „A rest macska” vagy „A lusta lány” című történetre, melyben a makrancos ifjú feleséget a férj úgy leckézteti meg, hogy felszólítja a macskát különböző otthoni munkák elvégzésére. Miután az állat nyilván nem teljesíti a feladatokat, a férj ráköti az asszony hátára köti és elveri.

Demonstrálj velünk szeptember 14-én: hatékony áldozatvédelmet követelünk!

szeptember 10, 2019 - 20:18

Két héten belül három nő és két gyerek halt meg Magyarországon családon belüli erőszak következtében*, ezért a Nőkért Egyesület, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a Szabadnem Blog szerkesztősége  magánszemélyekkel együtt szervez.