Lásd a nők helyzetét! - Nőnapi vonulás a Rhythms of Resistance dobos csapattal

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Lásd a nők helyzetét! - Nőnapi vonulás a Rhythms of Resistance dobos csapattal

március 09, 2016 - 23:54

Fontos célunk, hogy a ne pusztán üres formaság legyen, hanem eredeti céljának megfelelően a nők helyzetére irányítsa a figyelmet hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Ennek érdekében tavaly is részt vettünk a  doboscsapat nőnapi vonulásán (nem voltunk olyan sokan, de életem egyik legjobb, leghangulatosabb tüntetése volt :) ), idén pedig közösen szerveztük meg az . Tiltakoztunk  a szexizmus, a nők eltárgyiasítása, a nők fizetetlen munkája, a speciális helyzetű nők többszörös hátrányos megkülönböztetése, a nők reprodukciós jogainak megnyirbálása és az ellenük elkövetett erőszak büntetlensége miatt, melyre a közelmúltban is akadt példa Balogh "Vakkomondor" József nevetségesen enyhe ítélete révén. A Deák téri Tavasz szobortól a Csarnok téri Történelem szoborig vonultunk, skandálva többek között: "Egy nap nem elég, egy virág nem elég!" "Nem vgyok rabszolga!" "Nem vagyok gyerekgyár!" "Szót a nőknek" "Biztonságos tereket!" "Isztambuli Egyezmény!" A transzparensek a feminista forradalmat és a nők testi önrendelkezését hirdették. Útközben a RoR aktivistái, Lakatosné Jutka (A Város Mindenkié hajléktalan aktivistája), Antoni Rita és Gáspár Katalin Nőkért-tagok tartottak rövid beszédeket. Az eseményről az és a is beszámolt. 

Fotók: Rákosi Judit

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)„Magyar nők, magyar anyák ellen elkövetett súlyos bűn nem ratifikálni az Isztambuli Egyezményt” – Antoni Rita beszéde

február 03, 2017 - 12:24
Fotó: Németh Dániel (Magyar Narancs)

Jól emlékszem, hogy 2012–13-ban mekkora erőfeszítésbe, hány civil összefogásába és milyen fáradhatatlan nyomásgyakorlásba került, hogy végül a családon belüli erőszaknak Magyarországon önálló törvényi tényállása legyen. Az előzetes egyeztetésekben az áldozatsegítő szakmai szervezetek szinte mindegyik javaslatát figyelmen kívül hagyták – ha nem ácsorgunk akkor is órákig ugyanilyen pocsék időben az EMMI előtt, Balog Zoltán arra a rövid beszélgetésre sem fogadja a NANE szakértőjét, dr.