Emberéleteket tesz tönkre, mégis elnyomva érzi magát

CímEmberéleteket tesz tönkre, mégis elnyomva érzi magát
Közlemény típusaMagazin cikk
A kiadás éve2021
SzerzőkBudapest, Pride
Publikáció típusatényfeltáró
KulcsszavakAbortusz, antifeminizmus, fundamentalizmus, genderpánik, szexedukáció
Összefoglalás

„Novákék partnere a Katolikus Család és Emberi jogi Intézet (Catholic Family & Human Rights Institute, C-FAM), ami egy USA-ban nyilvántartott gyűlöletcsoport. Ők többek között az ENSZ rokkantügyi egyezménye és a nemi betegségekkel kapcsolatos felvilágosítás ellen lobbiznak (mert szerintük az az absztinencia, azaz a szextől való tartózkodás helyett az óvszerhasználatot népszerűsítené).

Novák együttműködik a Szabadságvédő Szövetséggel (Alliance Defending Freedom), akik nem csak az egyenlő házasság és az iskolai szexuális felvilágosítás ellen küzdöttek, valamint azért is, hogy a közép-amerikai Belizében ne helyezzék hatályon kívül azt a törvényt, ami 10 éves börtönnel bünteti azokat, akikről kiderül, hogy melegek.

Sokak számára szintén ismerősen csenghet a következő partner neve is, a Nemzeti Szervezet a Házasságért (National Organization for Marriage), akik az amerikai egyenlő házasság-kampány elleni kampányt vezették. Miután ez a tevékenységük megbukott, elnökük, Brian Brown az International Organization for Families elnöke lett, ami - összenő, ami összetartozik - a World Conference for Families-t rendezi.

Természetesen szponzorálja Novák tevékenységét a szélsőjobbos orosz oligarchák irányította CitizenGo is, aminek a tevékenysége Magyarországon is egyre jelentősebb. Az álcivil aláírásgyűjtő oldalon szinte alig találunk olyan petíciót, ami ne lenne LMBTQ vagy abortuszellenes."

Webcímhttps://budapestpride.hu/hirek/embereleteket-tesz-tonkre-megis-elnyomva-erzi-magat