Fejes Rita: Hogyan fajul a kapcsolati erőszak fizikai bántalmazássá?

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Fejes Rita: Hogyan fajul a kapcsolati erőszak fizikai bántalmazássá?

november 26, 2021 - 21:34
Az első pofon nem a derült égből csattan. Fejes Rita színésznő elmondja, hogyan lett a nagy szerelemnek induló kapcsolatból fizikai erőszak.

Hogyan fajul a kapcsolati erőszak fizikai bántalmazássá?

Hogyan fajul el egy nagy szerelemnek induló kapcsolat lelki, szóbeli bántalmazássá, majd fizikai erőszakká? Fejes Rita színésznő megosztja velünk tapasztalatait. Hallgasd meg történetét, és oszd meg! Segíts másoknak is megérteni a bántalmazó kapcsolat működését: tégy Te is az áldozathibáztatás ellen!

A video az „Egy cipőben járunk" c- sorozatunk része. 

Egy cipőben járunk. Legyenek a nők bármilyen különbözőek is, közös bennük, hogy életük során megtapasztalták a nemi alapú erőszak vagy a szexuális zaklatás valamilyen formáját. A Nőkért Egyesület videosorozatában túlélők mesélik el a velük történteket és üzenik a többi érintettnek: nem a te hibád, nem a te szégyened!

Találkozhattok: Fejes Rita és Döbrösi Laura színésznőkkel, Csurika Mária és Lakatosné Jutka hajléktalan aktivistákkal, Bánovics Marcsi és Larion Zoé fotómodellekkel, Katona Eszter és Sághy Gabriella életmódtanácsadókkal, Kocsis Nikolett egyetemi hallgatóval, a Nő az Erőnk! egyesület aktivistájával, Kozma Rita stylisttal, body positivity aktivistával, Szántó Nikolett festőművész-restaurátor, autóversenyzővel, Mórucz Szilviával, a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen segítő csoport tagjával és Horváth Réka mentálhigiéniés szakemberrel.

A videók elkészítése Takács Mária filmrendező, videós újságíró munkája.

Sokszínű csapatunkkal üzenjük mindenkinek, akit kapcsolati erőszak, nemi erőszak, munkahelyi szexuális zaklatás, utcán, közlekedési eszközön vagy szórakozóhelyen történő zaklatás, továbbá lelki, verbális bántalmazás, vagy az erőszak/zaklatás egyéb formája ért: nem vagy egyedül!

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Antoni Rita: A Nőkért Egyesület kampányai a nők elleni erőszak ellen a 16 akciónap alatt

november 26, 2021 - 21:25
A Nőkért Egyesület kampányai a nők elleni erőszak ellen a 16 akciónap alatt

A "16 akciónap a nők elleni erőszak ellen" kampányt, amelyre november 25. (a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja) és december 10. (az emberi jogok világnapja) között került sor, idén már 30. alkalommal rendezik meg világszerte a nők jogai és biztonsága iránt elkötelezett szervezetek. 

"Tudom, milyen az, mikor apám fojtogat, s nem érdekel semmi, csak haljak már meg végre"

szeptember 10, 2016 - 23:20

Pintér Marianna túlélő, blogger, nők és gyermekek elleni erőszak ellen küzdő aktivista, az csapat tagja. Az alábbi beszéde az első Angyalhír Emléksétán, 2015. június 29-én hangzott el. 

 

Én a családon belüli erőszak több formáját megtapasztaltam.