November 25. - másodfokon a "lúgos orvos" ügye

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

November 25. - másodfokon a "lúgos orvos" ügye

november 04, 2016 - 23:30
Dr. B. Krisztián, a budapesti Irgalmasrendi Kórház akkori igazgató főorvosa az elsőfokú ítélet szerint 2013 márciusában jó előre felkészülve, megszervezve, megtervezve, maszkba, sisakba, kesztyűbe öltözve erőszakkal behatolt volt kedvese, R.E. lakásába, ott a nőt a földre kényszerítette, kábító injekcióval elkábította, s ebben az állapotában a nemi szervét lúggal leöntötte.

Dr. B. Krisztián, a budapesti Irgalmasrendi Kórház akkori igazgató főorvosa az elsőfokú ítélet szerint 2013 márciusában jó előre felkészülve, megszervezve, megtervezve, maszkba, sisakba, kesztyűbe öltözve erőszakkal behatolt volt kedvese, R.E. lakásába, ott a nőt a földre kényszerítette, kábító injekcióval elkábította, s ebben az állapotában a nemi szervét lúggal leöntötte, majd igazolványaitól, telefonjától és laptopjától megfosztva, eszméletlenül, súlyos sérülten a lakásba zárva hagyta, és a kulcsait magával vitte. Ezt a cselekménysort az elsőfokú bíróság aljas célból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértésként minősítette, és négy év börtönnel és az orvosi hivatástól öt év eltiltással büntette

Szerencsére az ügyészség fellebbezett, így mód van a tények jobb feltérképezésére, s az ítélet súlyosbítására. A sértett képviselője szerint bizonyos körülmények helyesebb megítélése, a bizonyítékok pontosabb értelmezése, a szakértők véleményének alaposabb áttanulmányozása alapján megállapítható lenne, hogy aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a vádlott orvosi ismeretei szerteágazó felhasználásával elkövetett emberölési kísérlettel állunk valójában szemben.

Tudjuk, hogy először az ügyészség el is állt a vádemeléstől, elrendelte a bizonyítékok megsemmisítését, s csak a sértetti oldal panasza után volt kénytelen mégis elindítani az ügyet, nagy késéssel. A vádlott B. Krisztián egy magas rangú, a jelenlegi hatalomhoz köthető politikus közvetlen rokona. Nem lesz könnyű dolga a másodfokon eljáró Törvényszéknek, ha valóban körültekintő és igazságos ítéletet akar hozni.  

Segítsünk hát a Törvényszéknek a nyilvánosság erejével. Biztosítsuk a bírákat arról, hogy rajtuk a világ szeme, és támogassuk a sértettet jelenlétünkkel november 25-én a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében.

Helyszín és pontos időpont: 2016. november 25. reggel 9 óra, Budapest, Markó utca 16. Fszt. 3. számú tárgyalóterem.

Külső linkek:

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Szerelemféltés

szeptember 27, 2010 - 06:00

A nők elleni erőszakkal foglalkozók gyakran szembesülnek azzal, hogy ha egy férfi megöli párját vagy feleségét, akkor a média „szerelemféltésből”, „féltékenységből” elkövetett gyilkosságról beszél. Erre a nagyon káros eufemizációra jó példa a szombati Fókusz Plusz adása, amit főműsoridőben, valószínűleg nagyon magas nézettséggel vetítettek, „" címmel. 

Szeméremsértés vs. szexuális erőszak - a NANE és a PATENT nyílt levele

május 19, 2014 - 17:29

 

A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület NYÍLT LEVELE a Nógrád Megyei Főügyészség Balassagyarmati Járási Ügyészség részére

Május 16-án a sajtóban megjelent egy, a Nógrád Megyei Főügyészség által kiadott sajtóközlemény "Tilosba tévedt férj" címmel, mely beszámolt arról, hogy egy 61 éves férfi a felesége 11 éves tanítványával szexuálisan visszaélt. A Főügyészség sajtóközleménye szerint az elkövető ellen "szeméremsértés" vétsége miatt emeltek vádat. Ennek büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés, minimum büntetési tétel nélkül.

Néma tanúk sorakoznak a lúgos támadóról döntő bíróság előtt

november 24, 2016 - 08:46
Renner Erika érkezik a tárgyalásra

Kilenckor kezdi tárgyalni a Fővárosi Ítélőtábla annak az orvosnak az ügyét, aki első fokon csak négy év börtönt kapott, amiért maró lúggal leöntötte volt barátnője nemi szervét. Az épület előtt az áldozattal szolidáris minidemonstrációt tartanak.

A Nőkért Egyesület az isztambuli egyezmény ratifikálását követeli. Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Magukkal hozták a magyar áldozatokat jelképező piros kartonbábukat, a néma tanúkat, ahogy nevezik őket.

Renner Erika érkezik a tárgyalásra

Fotó: Ajpek Orsi