Cselekedni nem ciki

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Cselekedni nem ciki

április 06, 2015 - 10:30
Soha, de soha ne hagyjátok, hogy bántalmazzon valaki egy másik embert, mutassatok jó példát!
Ma az utca közepén egy fickó nekiállt verni a - később kiderült - feleségét. Ráordítottam a fickóra, hogy azonnal hagyja abba, nem verhet meg egy nőt, ilyet nem csinál. Mintha mentség lenne, azt ordította, hogy a felesége. Visszakiabáltam, hogy annál inkább tiszteletet érdemelne tőle. Hívom a rendőrt, veszem amit művel, azonnal hagyja abba.
 
A nő rám szólt, hogy miért ártom magam a dolgukba - belenéztem a szemébe és azt mondtam neki, hogy egy gyönyörű emberi lény vagy, aki a legtöbbet érdemli, ami csak kapható, és azonnal hagyd ott azt, aki bántalmaz, mert többet érdemelsz. A nő bőgve berohant a kapu alá - a fickó utána.
 
A leggázosabb az volt, hogy az ingatlanirodás pasi odaállt NÉZNI és nem is tett semmit. Be fogok menni hozzá és elmondom neki, hogy nem mozi ez, hanem az élet. Cselekedni nem ciki - emberi alap. Ha nem teszed meg, akkor az a ciki. Máskor, ha ilyet lát cselekedjen már, mert az férfias, az menő, az klassz!
 
Soha, de soha ne hagyjátok, hogy bántalmazzon valaki egy másik embert, mutassatok jó példát! Terjedjen el ez a világban, hogy legyen ciki bántani egy másik embert. Hívjatok rendőrt ilyenkor! Ha közönyt láttok, ébresszétek fel a közönyös embert, hogy álljon a helyes oldalra!

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



MEGHÍVÓ - NANE

október 08, 2009 - 08:50

A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület a rendőrséggel együttműködve közös akciót szervez, mellyel arra buzdítja a lakosságot, hogy lépjenek fel a párkapcsolaton belüli és a családon belüli erőszak ellen, álljanak ki az áldozatok mellett és ítéljék el a bántalmazók tetteit.

A NANE és a PATENT Egyesület közös demonstrációt szervez október 11-ére

szeptember 23, 2009 - 22:19

A NANE és a PATENT Egyesület közös demonstrációt szervez október 11-ére, vasárnapra, Budapesten. A demonstráció célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a családon belüli erőszak köztünk van, és az elkövetők elleni fellépés közös felelősségünk.

"A szeretet nem érzés, hanem viselkedés"

november 21, 2009 - 10:35

A könyvajánló, melyet Susan Forward idézetével vezettem be, a NANÉtól érkezett.

Dina McMillan: De hiszen azt mondja, hogy szeret!
Vagy csak uralkodni akar?

Ez a könyv nem szokványos önsegítô kiadvány. A legtöbb írás, amely rossz kapcsolatban élô nôknek szól, akkor akar segíteni, amikor már túl késô. Akkor, amikor a nô már érzelmileg, anyagilag és praktikus dolgokban is függ a neki fájdalmat okozó férfitól, alacsony az önértékelése, és hozzászokott ahhoz, hogy a párja szabja meg, mit csináljon.