Demonstrálj velünk szeptember 14-én: hatékony áldozatvédelmet követelünk!

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Demonstrálj velünk szeptember 14-én: hatékony áldozatvédelmet követelünk!

szeptember 10, 2019 - 20:18
A megölt nők már nem fognak szülni - elég az erőszakból!

Két héten belül három nő és két gyerek halt meg Magyarországon családon belüli erőszak következtében*, ezért a Nőkért Egyesület, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a Szabadnem Blog szerkesztősége  magánszemélyekkel együtt szervez.  

Ezek a gyilkosságok nem , hanem kellő szakmai ismeretek birtokában, megfelelő időben történő beavatkozással és kellő politikai akarat mellett megelőzhetők!

A családon belüli erőszakkal szembeni fellépés nemzeti érdek. Egy felelős, családbarát kormánynak kötelessége a bántalmazott anyákat, gyerekeket, hozzátartozókat megvédeni!

Ezért átfogó áldozatvédelmi stratégiát követelünk a családon belüli erőszak ellen, a szakmai civil szervezetek érdemi bevonásával!

Ezen belül:
- követeljük, hogy a rendőrök kapjanak szakmai képzést a családon belüli erőszak felismerésére és kezelésére, és követeljük a vonatkozó ORFK utasítás azonnali felülvizsgálatát és szigorú betartatását! A rendőrség ne az áldozatokat szólítsa meg az üzeneteiben (ne őket tegye felelőssé!), hanem az elkövetőket!
- követeljük a távoltartási törvény felülvizsgálatát, szigorítását és - akár a korábban felmerült GPS-technológiával - érdemi betartatását!
- követeljük az áldozatok hatékony és gyors védelmét szolgáló intézkedésrendszer bevezetését, és a menedékházak kapcitásbővítését!

 

Időpont: 2019. szeptember 14. szombat, 15 óra 

Helyszín: Budapest, Kossuth tér 

A Facebook-eseményt itt találod: 

*

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Szerda 9.15, Parlament: követeljük az Isztambuli Egyezmény ratifikációját!

január 30, 2017 - 15:53

Az Európa Tanács 2011-ben elfogadott e a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célozza. Magyarország 2014 márciusában aláírta az egyezményt, de a ratifikáció (törvénybe iktatás) azóta sem történt meg. Az Egyezményben foglaltak betartása emberéletekben számolható.

Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (VÁLTOZÁS! 2020. szeptember 28., Miskolc)

augusztus 12, 2020 - 13:36

A bántalmazott hatgyermekes édesanyának, Orosz Bernadettnek augusztus 26-án  VÁLTOZÁS! szeptember 28-án 10 órakor becsületsértés miatt kell a Miskolci Járásbíróság elé állnia, mert az őt ért bűncselekményt követően a közösségi oldalán közzétette bántalmazója nevét.

K. I. ügyében, aki felismerhetetlenre verte őt (úgy, hogy Orosz Bernadett tartós egészségkárosodást szenvedett) viszont a mai napig nem született ítélet, sőt vádemelés sem történt az ügyben.