Szolidaritás Orosz Bernadett-tel - ÚJRA

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Szolidaritás Orosz Bernadett-tel - ÚJRA

február 14, 2022 - 16:42
Találkozzunk február 17-én 8.30-kor a balassagyarmati bíróság épülete elött!

Már több mint két év telt el azóta, hogy K. István egykori alezredes Bujákon brutálisan bántalmazta, felismerthetetlenre verte volt partnerét, Orosz Bernadettet. A hatgyermekes miskolci édesanya és nagymama, mivel nem kapott megfelelő védelmet a hatóságoktól ("beszéltem vele, nem fogja bántani" - vélte elintézettnek az ügyet az egyik rendőr), közösségi oldalán közzétette fotókon a történteket. K. István erre - élve a magyar jogrendszer abszurd lehetőségével - becsületsértésért eljárást indított ellene. 

A Nőkért Egyesület akkor is fejezte ki a sértett mellett, és tesszük ezt most is Balassagyarmaton. 

Az életveszélyt okozó testi sértés ügyében vádemelésre csak most került sor - addig az elkövető mindvégig szabadlábon maradt, az előzetes letartóztatás - ahogy az Mo-n ilyen ügyekben lenni szokott - fel sem merült. A távoltartást is úgy kellett a sértettnek külön kérelmeznie. 

A Nógrád megyei főügyészség mindössze három és fél év börtönbüntetést kért az elkövetőre, aki azzal védekezik, hogy nem emlékszik semmire. 

Álljunk ki együtt Orosz Bernadett, és a kapcsolati erőszak minden sértettje mellett! Követeljük az áldozatok hatékony védelmét, és az elkövetők elrettentő erejű megbüntetését! 

A tárgyalás 9-től kezdődik. Időtartama alatt a bíróság épületénél fogunk maradni. A rendezvényt a tárgyalás végeztével zárjuk le. 

A járványhelyzetre való tekintettel kérjük a résztvevőket, hogy viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot!

Facebook-event: 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (VÁLTOZÁS! 2020. szeptember 28., Miskolc)

augusztus 12, 2020 - 13:36

A bántalmazott hatgyermekes édesanyának, Orosz Bernadettnek augusztus 26-án  VÁLTOZÁS! szeptember 28-án 10 órakor becsületsértés miatt kell a Miskolci Járásbíróság elé állnia, mert az őt ért bűncselekményt követően a közösségi oldalán közzétette bántalmazója nevét.

K. I. ügyében, aki felismerhetetlenre verte őt (úgy, hogy Orosz Bernadett tartós egészségkárosodást szenvedett) viszont a mai napig nem született ítélet, sőt vádemelés sem történt az ügyben.

Csatlakoztunk a Nők Lázadása flashmobhoz

január 30, 2013 - 21:28
Fotó: HVG

A párkapcsolati erőszak elhúzódó törvénykezési folyamatában, a kodifikációs munkacsoportban nem vették figyelembe az áldozatvédő szervezetek (NANE, PATENT) szakembereinek több évtizedes tapasztalatait, javaslatait. Annak érdekében, hogy a sokak munkájával nagy nehezen kiharcolt csbe-törvény ne legyen végül üres formaság, a Nők Lázadása 2013. január 30-én tiltakozást szervezett az EMMI előtt, amelyben részt vettünk. Maroknyian áztunk csak az esőben, de a flashmobot kifejezetten élénk sajtóérdeklődés kísérte, és eredményeképpen Balogh Zoltán fogadta Dr.