MSZP, LMP, Együtt: A kormány ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

MSZP, LMP, Együtt: A kormány ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!

december 08, 2016 - 16:07
A nők elleni erőszak felszámolását célzó isztambuli egyezmény ratifikálására szólította fel a kormányt szerdai budapesti közös sajtótájékoztatóján az MSZP, az LMP és az Együtt.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, az LMP-s Szél Bernadett és Szelényi Zsuzsanna, az Együtt politikusa arról beszélt, hogy a magyar állam és a kormány jelenleg nem tesz megfelelő erőfeszítéseket a magyar nőket és gyerekeket érő erőszak, bántalmazás ellen.
Szél Bernadett szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormány ideológiai okokból nem ratifikálja az t, és nem folytat erőteljesebb küzdelmet a nők és gyermekek elleni erőszak megállítása érdekében. A kormánynak az lenne a feladata, hogy az egyezmény ratifikációjával életre hívja a szükséges forrásokat és megoldásokat – hangoztatta, megjegyezve: a krízisközpontokban jelenleg a szükséges férőhelyek egytizede áll csak rendelkezésre.

(MTI)

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Szerda 9.15, Parlament: követeljük az Isztambuli Egyezmény ratifikációját!

január 30, 2017 - 15:53

Az Európa Tanács 2011-ben elfogadott e a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célozza. Magyarország 2014 márciusában aláírta az egyezményt, de a ratifikáció (törvénybe iktatás) azóta sem történt meg. Az Egyezményben foglaltak betartása emberéletekben számolható.

Az Angyalhír üzenete eljutott a Parlamentbe

június 13, 2018 - 12:21
Seres Barbarával az élen indul az Angyalhír 2018 felvonulás (fotó: Borsos Borbála)

Dr. Gurmai Zita napirend előtti felszólalása, 2018. jún. 12. 

 

Tisztelt Elnök úr, tisztelt Képviselőtársaim,

Egy olyan ügy kapcsán kértem szót, ami négy éve folyamatosan aktuális.

Nem sokkal a választások után, Orbán miniszterelnök úr bejelentette, hogy szerződést kíván kötni a magyar nőkkel, mert a kormány emelni kívánja a születések számát.

Én ugyan nem tartom feltétlen kívánatosnak, hogy a politika a magyar nők hálószobájában sétálgasson, de örömmel látom, hogy van legalább egy olyan kérdés, amiben a nők véleménye is számít Önöknek.